Pravila privatnosti

Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka (Privola)

Sigurnost podataka

AluK Tim d.o.o. je u svrhu zaštite Vaših podataka poduzela odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere koje Vaše podatke, između ostaloga, štite od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete se mjere redovito provjeravaju i kontinuirano prilagođavaju. Ako dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja može predstavljati veliki rizik za Vaša prava i slobode, izvijestit ćemo Vas o tome u skladu s važećim propisima.

Voditelj zbirke osobnih podataka
AluK Tim d.o.o., kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da su Vaši osobni podaci poslani sa web stranice www.aluk.hr (dalje u tekstu: web stranica) i da će biti obrađeni.

Korištenje web stranice od strane maloljetnika

Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16. godinu života. Zabranjuje se korištenje podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do takve obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te ćemo podatke takvih osoba izbrisati.

Davanje privole za obradu podataka

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno, ne prisiljeno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka ustupljenih tvrtki AluK Tim d.o.o. kao korisniku putem naše web stranice u svrhe koje su ovdje izričito navedene. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti, odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke putem naše web stranice.

Prihvaćanjem ove Izjave/privole i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom u kontaktni obrazac, smatra se da ste suglasni s obradom istih u marketinške svrhe (dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama tvrtke AluK Tim d.o.o., unaprjeđenje oglašavanja AluK Tim d.o.o. i istraživanje tržišta). Obradi osobnih podataka u marketinške svrhe možete se u svako doba usprotiviti i opozvati danu privolu te zatražiti brisanje takvih podataka.

AluK Tim d.o.o. s Vašim će osobnim podacima postupati sukladno navedenoj Uredbi i drugim pozitivnim propisima uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. AluK Tim d.o.o. štiti privatnost posjetitelja svoje web stranice, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom.

Obrade podataka uz privolu

Prijava za newsletter

Podaci navedeni kod prijave (ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa) koriste se samo za slanje newslettera, a za to koristimo e-mail adresu koju ste naveli. Nakon toga morate potvrditi da ste kao vlasnik e-mail adrese suglasni s primitkom newslettera. Pretplatu u svako doba možete povući pomoću opcije za odjavu koja je predviđena u newsletteru ili slanjem poruke na info@aluk.hr.

Svrha: dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama tvrtke AluK Tim d.o.o., unaprjeđenje oglašavanja tvrtke AluK Tim d.o.o.  i istraživanje tržišta

Pravna osnova: privola

Razdoblje pohrane: sve dok se ne povuče privola

Kolačići i Social Plug-ins

Podatke prikupljamo automatski koristeći kolačiće. Kolačić (cookie) je mala tekstualna datoteka koja pohranjuje postavke za internet. Tu tehnologiju koriste gotovo sve internetske stranice. Vaš internetski preglednik preuzima tu datoteku prilikom prvog posjeta određenoj internetskoj stranici. Prilikom sljedećeg otvaranja te stranice s istim terminalnim uređajem kolačić i u njemu sadržane informacije šalju se ili internetskoj stranici koja ih je generirala (First-Party cookie) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripada (Third-Party cookie). Na taj način internetska stranica prepoznaje da je već posjećena preko tog internetskoj preglednika te u nekim slučajevima prilagođava sadržaj koji se prikazuje.

Prava koja Vam pripadaju

Pravo na pristup osobnim podacima

Možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i u kojoj mjeri.

Pravo na ispravak

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav“)

Možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka oslanja na Vašu privolu koju ste povukli. Međutim, morate pritom voditi računa o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših podataka, primjerice zakonom uređene obveze pohranjivanja, postupci u tijeku, postavljanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva, itd.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka ako osporavate točnost Vaših podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka, ako je obrada Vaših podataka nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje korištenja podataka, ako nam za predviđenu svrhu podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili ako ste na obradu podataka uložili prigovor.

Pravo na prenosivost podataka

Podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, predati ćemo Vam na Vaš zahtjev u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih i direktno prenijeti drugom voditelju obrade, ovisno o Vašem zahtjevu.

Pravo na prigovor

Obrađujemo li vaše podatke radi izvršavanja zadaća od javnog interesa, izvršavanja javnih ovlasti ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako postoji jači interes za zaštitom Vaših podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba bez navođenja razloga.

Pravo na žalbu

Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava ili sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

Sva gore navedena prava možete ostvariti osobno ili poštom na navedenoj adresi sjedišta Voditelja zbirke odnosno upućivanjem elektroničke pošte na adresu info@aluk.hr
Osim direktno nama, možete se obratiti sa svojim prigovorom ili žalbom i nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH - Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka i marketinške aktivnosti usmjerene prema Vama. Opoziv privole možete podnijeti osobno ili poštom na navedenu adresu sjedišta tvrtke AluK Tim d.o.o., odnosno e-poštom na adresu: info@aluk.hr

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate da AluK Tim d.o.o, kao Voditelj zbirke osobnih podataka i korisnik, obrađuje i koristi vaše osobne podatke u svrhu istraživanja tržišta, slanja informacija, ponuda i promidžbenih materijala o našim novim uslugama i/ili proizvodima. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 16 godina i da zakonski možete dati privolu za obradu osobnih podataka kako je to navedeno u ovoj Izjavi.

Datum početka primjene ovih pravila

Ova pravila o privatnosti i povjerljivosti podataka primjenjuju se od 24. svibnja 2018. nadalje, sve do opoziva od strane AluK-a.