Aluk Rijeka - zgrada

Tehnička podrška, istraživanje i razvoj

AluK lab i tehnički ured

  • AluK Grupa ima ovlašteni laboratorij SINAL/ACCREDIA (AluK lab) za ispitivanje vlastitih sustava u suradnji sa ITC-CNR u kojem se posebna pažnja pridaje ispitivanju nepropusnosti zraka i vode te otpornosti prozora i vrata na opterećenje vjetrom.
  • Tehnički ured zadužen je za certifikate i tehničku dokumentaciju kao i za provođenje testiranja mehaničke izdržljivosti i trajnosti okova i opreme.

Istraživanje i razvoj

  • Odjel za istraživanje i razvoj, usko povezan s tržištem, zaslužan je za pronalazak novih rješenja, kvalitetnih proizvoda i usluga za svoje kupce, a uz to ima i važnu funkciju povezivanja prodajnog odjela sa tehničko-projektnim odjelom.

Proizvodni odjel za završnu obradu profila

  • Direktno upravlja centrom za skladištenje profila svih serija, vrši sklapanje profila s prekinutim termičkim mostom te pruža usluge anodne oksidacije i bojanja profila (plastifikaciju). Bojanje (plastifikacija) vrši se na takozvanu "sea side" podlogu koja garantira dugotrajnu zaštitu od posolice. Svi ti postupci izvode se uz primjenu najmodernijih tehnologija, kako u proizvodnom procesu tako i vezano uz zaštitu okoliša, te su podvrgnuti strogim kontrolama za koje su dobili certifikate od najvažnijih talijanskih i europskih ustanova (ISO 9000, EURAS – EWAA, QUALANODQUALITAL).

Okovi i oprema

  • Dva posebna proizvodna odjela bave se proizvodnjom opreme: Odjel Strojne Izrade, namijenjen europskom tržištu, te odjel AluK Kina namijenjen kineskom, srednjeistočnom, malezijskom i indijskom tržištu. Svi okovi testirani su u vlastitom laboratoriju.